Papieski kucharz w klasztornej kuchni

W Czerwińsku nad Wisłą zdrowego żywienia i gotowania uczył mistrz kuchni Giancarlo Russo, Sycylijczyk, który gotował dla Jana Pawła II i Benedykta XVI.


Mistrz włoskiej kuchni pojawił się w Czerwińsku na zaproszenie Ośrodka Młodzieżowego EMAUS, działającego na terenie klasztoru. – Mogliśmy zobaczyć niebywałe doświadczenie i mistrzowski talent w czasie warsztatów prowadzonych dla 20 osób. Wszystkich ujęły rozbrajające żarty, włoski temperament i fachowość w przygotowywaniu potraw. Włoski mistrz zapalił nas do odkrywania w gotowaniu prawdziwej kulinarnej przygody. Dla naszej kuchni to było wielkie święto – mówi ks. Przemysław Kawecki, salezjanin.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..

Agnieszka Kocznur