Będzie więcej miodu?

Agnieszka Małecka

|

Gość Płocki 21/2014

publikacja 22.05.2014 00:00

W pasiekach praca wre. W majowe dni pszczelarze pochłonięci są przeglądem uli i ich skrzydlatych mieszkańców.

W pasiekach powstaje także wiele dobroczynnych produktów pochodnych W pasiekach powstaje także wiele dobroczynnych produktów pochodnych
Agnieszka Małecka /GN

Właśnie złapałem rójkę. Teraz trzeba sprawdzić, czy owady są zdrowe i znaleźć dla nich miejsce – cieszy się Waldemar Ciesielski, który zajmuje się bartnictwem od 20 lat i szefuje Regionalnemu Związkowi Pszczelarzy w Płocku. Dla tych hodowców ostatnia zima była dość łaskawa. Trudno jednak oszacować, czy sezon będzie udany, bo jeszcze wiele zależy od pogody, która jest ostatnio kapryśna.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.